Занимливости

Што најчесто се краде од хотелските соби?

hotel central vin (10)

Сапуни, пенкала, бањарки, виљушки, пешкири, уметнички слики… Што сѐ не се краде од хотелите.

Оваа тема ја истражуваше германската веб-страница Wellness Haven која е специјализирана за оценување на хотели. Овој пат направија листа на најкрадените предмети кои посетителите ги присвојувата од хотелите.

Користеа податоци од точно 1.093 хотели со четири или пет ѕвезди од целиот свет. Издвоија десет најчесто крадени предмети.

На листата водат пешкирите кој во најдолен дел од случаите биле крадени. Гостите крадели дури и батерија од тв далечински.

1. Пешкири – 77,5%
2. Бањарки – 65,1%
3. Закачалки – 49,3%
4. Пенкала – 39,1%
5. Прибор за јадење – 33,6%
6. Козметика – 32,8%
7. Батерии – 22%
8. Уметнички слики – 20,2%
9. Покривачи – 15,6%
10. Перници – 14,3%